Urenportals: Klant | Medewerker

Technische detachering: wat is dat precies?

Dankzij detachering zijn er snel deskundige vakmensen beschikbaar. Hoe werkt dat precies en wat zijn de voordelen van technische detachering? Wij vertellen je hier alles over in dit artikel.

Wat is detacheren?

Laten we beginnen bij het begin: wat is detacheren?

Detachering is het uitlenen van werknemers. Dit is anders dan een uitzendbureau, omdat een detacheerder mensen in eigen dienst heeft. Als detacheringsbureau lever je extra capaciteit aan een bedrijf. Dit kan tijdelijk of permanent zijn, of als flexibele schil van extra personeel.

JACkLING heeft al 20 jaar ervaring met het detacheren van echte vakmensen. Wij zijn dan ook een technische detachering. We vertellen je er dan ook graag over. Want wat houdt technische detachering precies in, wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden en wat kan een detacheerder voor jou als vakman doen? Wij hebben alle informatie over technisch detacheren voor je verzameld.

Wat is technische detachering?

Wat is technische detachering? Om daar antwoord op te kunnen geven stellen we je eerst de volgende 3 vragen:

  • Ben je op zoek naar een afwisselende en uitdagende baan in de techniek?
  • Ben je een specialist binnen jouw vakgebied en op zoek naar de volgende stap?
  • Wil je je (technische) kennis, ervaring en kwaliteiten goed gebruiken met daarbij de voordelen van een vaste baan afwisselen met de uitdaging van wisselende projecten?

Een arbeidsovereenkomst in vorm van detachering van medewerkers komt veel voor in Nederland. Vooral de technische branche is hier heel geschikt voor.

Detacheren kun je het beste vergelijken met uitlenen. Je leent technische professionals uit aan een opdrachtgever. Dit kan zijn om een tekort aan technisch personeel op te vullen of omdat er behoefte is aan een specifieke technische kennis bij een opdracht.

Het kan het ook zijn dat er voor een bepaalde tijd een project is aangenomen. Deze moet uitgevoerd worden door mensen met een specialisme op een specifiek vakgebied.

Detachering in de technische branche

In de technische branche wordt veel gebruik gemaakt van detachering. In deze sector wordt veel projectmatig gewerkt waarbij er vaak behoefte is aan een specifieke specialistische kennis voor een bepaalde periode. Deze behoefte is dan ook in de technische branche veel hoger dan in andere branches.

In de technische branche is er veel werk voor diverse niveaus. Er is vraag naar mensen van (v)mbo niveau tot en met universitair niveau. Er worden continu mensen met verschillende (technische) achtergronden gezocht in deze sector.

Voordelen voor professionals

Hoewel een project op tijdelijke basis nadelig lijkt te zijn voor technisch specialisten, is het tegendeel waar.

  1. Je bouwt als gespecialiseerde professional veelzijdige ervaring op, want je werkt aan diverse projecten waardoor je je breed ontwikkelt.
  2. Je doet ervaring op binnen meerdere vakgebieden en bij diverse bedrijven.
  3. Het staat goed op je cv.
  4. Het salarisniveau bij deze arbeidsovereenkomst erg goed.

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

Technische detachering wordt vaak verward met het uitzenden van personeel. Hier zit wel een groot verschil tussen. Als je werkt voor een uitzendbureau, heb je geen contract met deze organisatie. Dit is vaak een korte termijn project. Als je opdracht is afgelopen is er ook géén doorbetalingsplicht. Bij een detacheringsbureau heb je wél een contract. Dit is vaak een lange termijn project. Je werkt voor een externe opdrachtgever maar bent bij het bureau in dienst. Dit geeft jou veel meer zekerheid.

Daarnaast zijn detacheringsbureaus vaak op zoek naar specialisten, omdat de opdrachten bij de opdrachtgever vaak specifieke kennis vereisen. Dit staat goed op je CV. Bij een uitzendbureau zijn de opdrachten vaak algemener van aard en is specialistische kennis niet noodzakelijk.

Interesse in technische detachering?

Een paar zaken zijn belangrijk als je interesse hebt in technische detachering:

  • Een persoonlijke benadering spreekt je aan
  • Je hebt ambitie en toekomstperspectief
  • Je wilt graag een contract

Wij detacheren in de elektrotechniek, installatietechniek en machinebouw en metaal.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.