Urenportals: Klant | Medewerker

Mogen wij je voorstellen aan OPA JACkLING

Laten we beginnen bij het begin…
Wie is OPA JACkLING? OPA JACkLING staat voor Ongelofelijk Persoonlijke Aandacht. Onze OPA, die in het dagelijks leven gewoon de naam Hans heeft, is onze gepensioneerde technische peoplemanager. Hij staat onze technische professionals bij met raad en daad, en verzorgt coaching waar nodig. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de tevredenheid onder de werknemers hoog is, wordt en blijft.

OPA jackling

Aangenaam!

De reden dat OPA JACkLING is geboren”

We streven er naar om onze technische professionals zo goed mogelijk aan een nieuwe baan te helpen. Maar ook wanneer zij al even op hun plek zitten is voor ons de tevredenheid van groot belang. Binnen elk bedrijf, en dus ook bij ons, zijn er altijd zaken voor verbetering vatbaar.

Zo is OPA JACkLING “geboren” in juni 2016. Met een bak aan levens- en werkervaring op zak belt hij met onze werknemers. Met al onze collega’s uiteindelijk twee keer per jaar. Hij neemt voor iedereen de tijd, hoort aan wat er op de werkvloer en daarbuiten nog beter kan en komt dit maandelijks op het hoofdkantoor bespreken.

Verbeterpunten

Van de verbeterpunten die OPA JACkLING opschrijft pakken we er 3 die we die maand gaan aanpakken. In totaal vinken we ieder jaar 36 verbeterpunten af.

Zo hadden we bijvoorbeeld als verbeterpunt dat onze gedetacheerde collega’s graag een keer een vrijdagmiddagborrel bij hen in de buurt zouden willen hebben. Dit hebben we natuurlijk meteen geregeld! Er werd een locatieborrel in Monnickendam georganiseerd en vervolgens nog een keer vanuit ons kantoor in Nieuw-Vennep. De borrels zijn een perfect moment voor onze gedetacheerde collega’s om elkaar te leren kennen en om eens in een andere setting met de projectmanagers te praten.

Overigens bleef het hier niet bij. Jaarlijks hebben we meerdere momenten waarop iedereen binnen het bedrijf samenkomt. Van een heerlijke BBQ in de zomer tot ons bekende stamppotbuffet aan het einde van het jaar.

gelukstraject bowers en jackling

De voorloper op het gelukstraject

OPA JACkLING is de voorloper van ons huidige gelukstraject. Nu we hiermee zijn gestart blijft OPA gewoon doorbellen met onze werknemers. Verbeterpunten zijn er namelijk altijd en persoonlijke aandacht staat bij ons voorop.

Het gelukstraject gaat daarnaast nog een stap verder dan wat OPA kan doen. Zo starten we in het gelukstraject een 0-meting (voor iedereen die dat wil) en gaan we daarna een persoonlijk gesprek aan. We vertellen waar kansen liggen in het verhogen van levensgeluk en bieden iedereen een gepersonaliseerd programma aan. Benieuwd naar wat we nog meer in het gelukstraject doen? Je leest het op onze werknemersgelukpagina.

Geslaagde projecten

Opa jackling - vaker een bedrijfsfeestje
Opa Jackling - presentje en persoonlijke aandacht
Opa jackling - verbetering in communicatie

Geslaagde projecten

Vaker een bedrijfsfeestje

Uit de OPA gesprekken blijkt dat er veel behoefte is aan bedrijfsfeestjes en persoonlijk contact. Say no more!

Ieder jaar organiseren we in de zomer een zomer BBQ, waarbij we steeds weer wat extra’s proberen toe te voegen. Dit jaar (2023) hadden we racestoelen gehuurd, zodat iedereen tegen elkaar kon racen. Natuurlijk horen daar ook prijzen bij voor de 1ste en 2e plaats.

Naast een zomer BBQ, organiseren we in de winter een stamppotbuffet. De kerstpakketten worden uitgedeeld, er wordt lekker gegeten en het is een mooi moment om samen het jaar af te sluiten.

Persoonlijke aandacht

Er zijn het hele jaar door genoeg momenten om onze medewerkers even in het zonnetje te zetten. Een klein presentje dat we hun niet zijn vergeten en dat we waarderen hoe hard iedereen zich inzet voor JACkLING.

Verbetering in communicatie

Ook kwamen er uit de OPA gesprekken verbeterpunten naar voren rondom de communicatie vanuit de projectmanagers naar de gedetacheerden.

Zo was er vraag naar een betere uitleg hoe de kantoorpanden te vinden zijn, hoe de urenapp werkt en hoe onze collega’s zich kunnen voorbereiden op de OPA gesprekken. Deze punten zijn allemaal doorgevoerd en worden intern nu anders aangepakt.

Wist je dat…

We mogen nu al een aantal jaar de fantastische hulp inzetten van Hans als onze OPA. Hij is de perfecte match voor deze functie.

Maar… wist je dat we hebben gezocht in de vacature naar iemand die lijkt op Opa Fonkel (van Mega Mindy)? Wij vinden zelf dat onze zoektocht goed is geslaagd!