Urenportals: Klant | Medewerker

Installatietechniek salaris

Voor het installatietechniek salaris kijken we naar het beroep servicemonteur. Als servicemonteur werk je namelijk in de installatietechniek. Ben jij benieuwd naar het beroep van een servicemonteur en alles wat erbij komt kijken, zoals het salaris ? In dit artikel vertellen wij jou alles over het beroep van een servicemonteur in de installatietechniek.

De installatietechniek

De installatietechniek is een breed vakgebied. Het draait hier om het samenstellen van componenten tot een technisch functioneel geheel. Onder installatietechniek vallen verschillende installaties. Dit kan in de praktijk soms wat verwarrend zijn. Je hebt namelijk elektrotechnische installaties, werktuigbouwkundige installaties, koeltechnische installaties en transportinstallaties. De installaties die bij een installatiemonteur horen zijn installaties voor bijvoorbeeld verwarming, gas, water en sanitair.

Baankans als servicemonteur

Naast het installatietechniek salaris is het belangrijk om te weten wat de baankans is als servicemonteur. Nadat iemand de opleiding installatietechniek heeft gevolgd, is het belangrijk dat diegene nagaat of het een goede keuze is om als installatiemonteur aan de slag te gaan. Het is namelijk fysiek een zwaar beroep met veel uitdaging.

De kans op een baan als installatiemonteur is groot. Er is veel vraag naar en om je kansen te vergroten kan je je verbreden in de techniek of ervoor te kiezen om je te specialiseren in een bepaald vakgebied.

Werkzaamheden van een servicemonteur

Als servicemonteur ben je werkzaam in de installatietechniek en ben je voornamelijk bezig met het onderhouden en repareren van diverse apparaten en machines. Maar dit zijn niet de enige werkzaamheden. Als servicemonteur houd je jezelf ook bezig met:

  • Het verhelpen van storingen;
  • Je bent als servicemonteur bezig met periodieke onderhoudswerkzaamheden;
  • Een servicemonteur houdt zich ook bezig met organisatorische taken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het rapporteren van de werking van apparaten en machines, en het bestellen van benodigde materialen voor de werkzaamheden.

Het is belangrijk dat je binnen dit beroep over een aantal vaardigheden en kwaliteiten beschikt. Zo is het van belang dat je snel en adequaat kunt handelen. Problemen moeten namelijk snel opgespoord worden om ze ook weer snel op te lossen. Creativiteit is ook gewenst binnen dit beroep. Zelf met oplossingen komen is namelijk iets wat je vaak moet doen. Als servicemonteur in de installatietechniek kan je op verschillende plekken werken en het kan ook voorkomen dat je nachtdiensten draait.

Installatietechniek salaris

Servicemonteur installatietechniek salaris: de gemiddelde installatiemonteur in Nederland verdient rond de €2705,- bruto per maand. Afhankelijk van opleidingsniveau, werkervaring en regio kunnen de salarissen verschillen.

Een installatiemonteur op vmbo-niveau verdient zo’n €1800,- bruto per maand. Een installatiemonteur op mbo-niveau verdient zo een €2520,- per maand. Als je een hbo-diploma hebt verdien je rond de €2715,- per maand. Een universitair afgestudeerde installatiemonteur verdient zo’n €3065,- bruto per maand.

Daarnaast hangt het inkomen wat je met dit beroep verdient natuurlijk ook af van de werkervaring die je hebt. Als junior heb je minder dan twee jaar ervaring en verdien je ongeveer €2390,- bruto per maand. Als medior heb je tussen de 3 en 5 jaar ervaring en verdien je ongeveer €2730,- bruto per maand. Als senior heb je meer dan 5 jaar ervaring en zit je met je inkomen rond de €2750,- bruto per maand.

Installatietechniek salaris

Werken bij JACkLING

Ben jij op zoek naar een leuke baan in de techniek? Bij JACkLING bieden wij allerlei afwisselende en uitdagende banen aan binnen de techniek. Bij ons ben jij aan het juiste adres als je jouw technische kennis en kwaliteiten tot zijn recht wil laten komen. Wij bieden een goed installatietechniek salaris.

Wij halen graag het beste uit onze werknemers en willen jou daarom niet alleen op professioneel gebied, maar ook op persoonlijk gebied verder laten groeien. Persoonlijke aandacht voor onze medewerkers staat bij ons centraal en daarom verwachten wij ook doorzettingsvermogen, gedrevenheid en een professionele instelling van onze medewerkers. Daarnaast mag iedereen binnen ons bedrijf meedoen met ons nieuwe gelukstraject. Hiermee proberen we onze werknemers 10% gelukkiger te maken!

Zou jij graag voor JACkLING willen werken? Bekijk dan onze installatietechniek vacatures eens. Heb jij interesse in een van onze vacatures, maar heb je hier nog vragen over of wil je meer informatie over JACkLING? Schroom dan niet en neem contact met ons op. We helpen je graag verder. Je kunt ook altijd een open sollicitatie doen.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.