Urenportals: Klant | Medewerker

Salaris metaalbewerker

Wat is het salaris metaalbewerker? Je leest het in dit artikel!

Eerst kijken we naar wat een metaalbewerker is, daarna vertellen we je meer over het profiel van een metaalbewerker en ook natuurlijk het bijbehorende salaris.

Een metaalbewerker is dagelijks bezig met het bewerken van metaal. Je hebt daarbij kennis en ervaring met het bewerken van verschillende metaalsoorten. Je knipt, last en slijpt metaal aan de hand van een technische tekening. Over het algemeen werkt een metaalbewerker op een werkplaats of in een fabriek.

Wat is een metaalbewerker?

Een metaalbewerker is iemand die voor zijn/haar beroep metalen apparaten en voorwerpen maakt, repareert en bewerkt voor diverse opdrachtgevers.

Ook het maken van constructies wordt door metaalbewerkers gedaan. Deze kunnen uiteenlopen van onderdelen voor machines en transportmiddelen tot aan bruggen en constructies voor gebouwen.

Voordat een metaalbewerker aan de slag gaat met het maken, bewerken of repareren van iets, kijkt hij/zij naar schetsen of werktekeningen van hetgeen waaraan aan gewerkt moet worden.

Het profiel van een metaalbewerker

Het beroep van een metaalbewerker kan fysiek behoorlijk zwaar zijn. Het is daarom essentieel dat een metaalbewerker in een goede fysieke conditie verkeert en goed oplet op de veiligheid van zichzelf en de mensen om zich heen.

Het werk van een metaalbewerker is namelijk niet geheel risicovrij. Je werkt met gevaarlijke apparaten en moet zeer kundig zijn in het besturen/gebruiken van deze apparaten. Technisch inzicht en verstand van verschillende materialen en constructies zijn vereist als je dit beroep wilt uitoefenen.

Daarnaast is het van belang dat je nauwkeurig te werk gaat, zodat het resultaat optimaal is. Je zal als metaalbewerker ook regelmatig met computergestuurde machines werken. Het is dus belangrijk dat je hier ook mee overweg kan.

Salaris metaalbewerker

Salaris metaalbewerker: gemiddeld ligt het salaris metaalbewerker rond de €2550,- bruto per maand. Een startsalaris van dit beroep begint bij de €2170,- bruto per maand. De kans op een baan na de opleiding is groot. De meeste metaalbewerkers vinden vrijwel meteen na afstuderen een baan in de metaalsector. Ook is er de mogelijkheid om je verder te specialiseren en door te groeien binnen de metaal of lasbranche.

Afhankelijk van het niveau, verschilt het gemiddelde salaris.

  • Hbo metaalbewerker salaris: €3110,- bruto p/mnd
  • Mbo metaalbewerker salaris: €2.570 bruto p/mnd
  • Lbo/vmbo metaalbewerker salaris: €2.440 bruto p/mnd

Naast de verschillende opleiding zorgt ook de regio waarin je werkt voor verschillen. Zo verdienen metaalbewerkers in Zeeland het meeste (€2.725). In Flevoland wordt het minste verdient (€2.370).

Werken als een lasser

Het komt regelmatig voor dat metaalbewerkers een opleiding als lasser hebben afgerond. Binnen het beroep van een metaalbewerker wordt namelijk veel gelast. Lassen betekent dat je stukken metaal aan elkaar verbindt door middel van een lasapparaat. Een lasapparaat wordt ook wel een laspost of een lasmachine genoemd.

Tijdens het werk dien je een lasbril op te hebben om je ogen te beschermen tegen het felle licht van de lasmachine. Met een lasmachine verhit je metaal of een ander verbindingsmateriaal om dit vervolgens aan elkaar te hechten.

Als lasser werk je met verschillende lasapparaten en heb je verschillende lastechnieken onder de knie. Afhankelijk van het materiaal en de constructie die je moet lassen, kies je een lasmethode uit.

Werken als metaalbewerker bij JACkLING

Ben jij op zoek naar een leuke baan in de techniek als metaalbewerker? Dan ben je bij JACkLING aan het juiste adres! Sinds 2000 zijn wij al actief binnen de technische branche. Wij zijn een detacheerder met een persoonlijke aanpak.

Geen loze beloftes, want wanneer jij verandert, veranderen wij met jou mee! Welke stap je ook wil zetten, van kantoor tot fabriek, in loondienst of als zzp’er: wij zoeken altijd de beste vacature voor jou.

Bij ons werk je in de techniek op een manier die bij jou past. We bieden technische banen met doorgroeimogelijkheden.

Vacatures metaalbewerker

Heb je interesse in werken JACkLING of wil je meer weten over de vacatures die wij aanbieden? Bekijk dan al onze metaalbewerker vacatures. Bij alle vacatures staat het salaris aangegeven. Je kunt ook altijd een open sollicitatie naar ons versturen of neem contact met ons op.

Nu weet je het salaris metaalbewerker. Wil je meer interessante blogs lezen? Scroll naar beneden om de rest te bekijken.

Ga aan de slag als metaalbewerker

Bekijk de openstaande metaalbewerker vacatures of doe een open sollicitatie.