Urenportals: Klant | Medewerker

Aan de slag als av technicus

Wil je aan de slag als av technicus (audiovisueel technicus)? Dit is er het juiste moment voor! Tegenwoordig kan het hele huis met één centrale afstandsbediening bediend worden. Lichten wat zachter, geluid wat harder, televisie aan, oven voorverwarmen, alles kan.

De av specialist zorgt ervoor dat allerlei apparaten in huis, in een vergaderzaal of op een luxe jacht met elkaar spreken. De av technicus kan ook betrokken zijn bij producties op het gebied van televisie, film, muziek en entertainment. Deze producties kunnen ze niet slagen zonder een goede audiovisueel technicus. Licht, beeld en geluid zijn perfect op elkaar afgestemd.

Audiovisueel technicus

Een av technicus stelt een technisch plan op, laat verschillende apparaten in huis met elkaar praten, bedient camera’s of bouwt een opnameset. De audiovisueel technicus verliest ook nooit het overzicht. Deze specialist is de spil in het voorbereiden, organiseren en uitvoeren van alle elektrische installaties in een ruimte, zoals:

  • In huis
  • Kantoorpanden
  • Op luxe jachten
  • Evenementen en festivals
  • Facilitaire bedrijven

De audiovisueel technicus kent zijn apparatuur als geen ander en weet alles te vinden. Omdat er vaak in een team gewerkt wordt, kan er overlegd worden met collega’s. Zo vult iedereen elkaar goed aan. Want op locatie moeten het beeld, geluid en licht in de gaten gehouden worden.

Naast de technische werkzaamheden moet de audiovisueel technicus ook creatief denken. Hij is bezig met creatieve projecten en het vertalen van de wens.

Is dit beroep iets voor jou?

Een av-technicus is vaak een sociale techneut. Je werkt veel in teamverband, waardoor je veel met collega’s en klanten communiceert. Kortom, je bent echt onder de mensen. Jij bent het aanspreekpunt voor de klant en geeft advies over de best mogelijke av oplossingen. Het is mooi meegenomen als je jezelf commercieel in kan zetten en extra techniek kan verkopen bij de klant. Jij bent niet alleen verantwoordelijk voor de installatie maar ook de nazorg.

Ook is de av technicus geïnteresseerd in de nieuwste snufjes. Elektrotechnische ontwikkelingen staan niet stil en bijna alle apparaten kunnen nu met elkaar praten. Soms vanaf een centraal bedieningspaneel, soms ook met een telefoon of tablet als één centrale afstandsbediening.

Av technicus salaris

Veel audiovisuele specialisten werken voor verschillende opdrachten en projecten. Het salaris is dan ook zeer divers. Er is wel een cao waaronder av-technici kunnen vallen. Dat is het cao voor de facilitaire audiovisuele bedrijfstak. Het startsalaris voor de beginnende audiovisueel technicus is ongeveer €1400 per maand. De ervaren technicus kan doorgroeien tot hogere schalen en een salaris van maximaal €6565 per maand.

Av technicus vacatures

Bij JACkLING hebben we regelmatig Av technicus vacatures open staan. Benieuwd wat we jou kunnen bieden en welke functie het beste bij jou past? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

  • Opleidingen om av-specialist worden
  • Afgeronde mbo diploma
  • Richting elektrotechniek of AV/IT
  • Een media-opleiding met uitstroomrichting av-technicus
  • Aanvullende cursussen voor de AV- en ICT-techniek

Met wie werkt een av-technicus samen?

De vakman in vaste dienst heeft veel te maken met de accountmanagers op kantoor. Zij regelen bijvoorbeeld de planning en stellen de werkschema’s op voor de technici. Ook is er een afdeling die de wensen van de klant uitwerkt en de benodigde apparatuur gereserveerd.

De av-technicus staat ook in direct contact met de klant en opdrachtgever. Een goede samenwerking en communicatie is belangrijk. Snapt de vakman wat de wensen zijn en kan hij deze vertalen naar de mogelijkheden binnen de ruimte en met het beschikbaar materieel.

Ingewikkelde elektronische reparaties worden overgelaten aan de elektrotechnicus. In de mediasector heeft de audiovisuele technicus veel te maken speciale beeldtechnici.

Belangrijk is dat je met iedereen goed kan overleggen. Jij bent niet alleen het aanspreekpunt voor de klant maar ook voor je collega’s en geeft advies over de best mogelijke av oplossingen.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.