Urenportals: Klant | Medewerker

Zzp’er in loondienst? Ontdek het hier!

Ben je zzp’er en heb je door de coronacrisis geen of minder werk? Afhankelijk van de branche kan de coronacrisis je in meer of mindere mate geraakt hebben. Je kan daarom voor meer veiligheid en vastigheid kiezen om als zzp’er in loondienst te gaan. Om je op weg te helpen staan hieronder handige regelingen en antwoorden op veel gestelde vragen.

In vaste loondienst gaan heeft veel voordelen, maar als zzp’er ben je gewend je eigen uren in te delen en heb je specifieke wensen die aansluiten bij jouw ervaring. Bij JACkLING hebben we ervaren vakmannen werken. Zij helpen je aan een baan die precies aansluit bij je kennis, ervaring en wensen. Ontdek hieronder het antwoord op al je vragen als zzp’er in loondienst.

Hulp voor zzp’ers

De overheid heeft inmiddels meerdere steunpakketten opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met deze regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten. Alle informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

  • Klein Krediet Corona-regeling (KKC)
  • Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)
  • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Kom je er toch niet uit als zzp’er en ben je je aan het oriënteren op een baan in vaste loondienst? Bij JACkLING screenen we de opdrachtgever, jouw veiligheid en het werk zelf. We toetsen alle aspecten en zorgen dat alles tot in de puntjes klopt. En daarna? Dan gooien we het werk niet zomaar over de schutting. We kijken samen welk werk het best bij je past.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen van zzp’ers tijdens de coronacrisis over de coronamaatregelen, opdrachtgevers en zzp’ers in loondienst:

1. Ik zit in de problemen door coronamaatregelen, welke regelingen kunnen mee daarbij helpen?

Met de Klein Krediet Corona-regeling (KKC) kunnen (meestal kleine) ondernemingen leningen bij financiers afsluiten tussen de €10.000 en €50.000. De Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) zorgt ervoor dat met name mkb-bedrijven onder gunstigere voorwaarden geld kunnen lenen bij de bank. Met de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) kun je onder meer een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen tot maximaal €10.157 en is bedoeld voor ondernemers, onder wie zzp’ers.

2. Opdrachtgevers zeggen af, kan ik schade op hen verhalen?

Als je klussen misloopt omdat opdrachtgevers afzeggen wil je misschien de schade op hen verhalen. Of dit mogelijk is hangt af van wat je met je opdrachtgevers hebt afgesproken in de overeenkomst of in je algemene voorwaarden. Komt iemand een overeenkomst niet na? Dan kan diegene uiteindelijk schadeplichtig zijn.

3. Wat kan JACkLING mij bieden als ik weer in loondienst ga?

Maatregelen tegen het coronavirus treffen flexwerkers en zzp’ers hard. Want als het dagelijkse leven stilvalt, hebben zzp’ers, tijdelijke werknemers, uitzend- en oproepkrachten als eerste minder werk. Geen werk betekent geen inkomen. Het is natuurlijk nog onduidelijk hoe lang deze onzekerheid blijft aanhouden.

Maar ondernemers zien altijd en overal kansen! JACkLING wil ondernemers helpen deze periode met meer financiële zekerheid door te komen. Wij nodigen je uit in gesprek met ons te gaan om te praten over een loondienstverband. Zo verminderen we stress en onzekerheid, en bieden we de zekerheid van een vast contract.

Zzp’er in loondienst: aan de slag

Terug als zzp’er in loondienst heeft diverse voordelen. Al helemaal als je via ons als gedetacheerde aan de slag gaat. Zo hebben wij diverse zzp-projecten, maar je kan ook bij ons direct in dienst. De voordelen van zzp’er in loondienst via JACkLING:

  • Je gaat werken aan de gaafste projecten
  • We zoeken altijd aansluiting op jouw kennis, ervaring en wensen
  • Je hebt in deze moeilijke tijden de zekerheid van vast werk

Zoek je nieuwe opdrachten of wil je als zpp’er in loondienst? Neem vrijblijvend contact met ons op! We koppelen je aan een van onze projectmanagers en kijken samen naar hoe we jou het beste kunnen helpen. We zijn niet voor niets als 20 jaar actief in de detachering! We bieden naast technische banen bij JACkLING ook banen in de infra en bouw aan. Dit doen we bij ons zusterbedrijf Bowers.nl.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.