Urenportals: Klant | Medewerker

Wat is een hydrauliek monteur?

Wat is een hydrauliek monteur? Op deze vraag gaan we je hier antwoord geven!

Hydrauliek is op dit moment niet meer weg te denken in de techniek. Het is namelijk een goede en slimme aandrijf-, besturings- en regeltechniek die momenteel bijna in alle sectoren wel gebruikt wordt. Van vliegtuigtechniek tot ruimtevaarttechniek, mijnbouwtechniek en scheepsbouwtechniek.

Hydrauliek is het overbrengen en onder controle houden van krachten en bewegingen door middel van vloeistoffen.

Een hydraulisch systeem bestaat uit leidingen waardoor vloeistof stroomt. Vaak is dit olie. Deze olie wordt op druk gebracht doormiddel van een hydrauliekpomp of bijvoorbeeld met de hand. Een pomp wordt bijvoorbeeld elektrisch of doormiddel van een verbrandingsmotor aangedreven. Wanneer de olie op druk is gebracht zorgt de oliedruk er voor dat hydraulische cilinder(s) in beweging worden gebracht. Hierdoor kunnen ze arbeid verrichten.

Als hydraulisch monteur ben je binnen een bedrijf bezig met onderhoud, reparaties, reviseren en installaties uit van machines die gebruik maken van hydraulische aandrijftechniek.

Wat verdient een hydrauliek monteur (salaris)

Wat is het salaris van een hydrauliek monteur? Dit verschilt natuurlijk per bedrijf en carrière niveau (junior, medior of senior). Een hydrauliek monteur verdient gemiddeld €2.650,- bruto per maand. Salarissen variëren van €2.300,- voor een beginnende monteur tot €3.100,- voor een ervaren monteur. Volgens Werkzoeken.nl ligt het salaris op detacheringsbasis hoger dan een vast contract.

Salaris hydrauliek monteur

Functie eisen van een hydrauliek monteur

Om antwoord te geven op de vraag “Wat is een hydrauliek monteur?”, kijken we naar de functie eisen die worden gesteld bij dit beroep. Vaak zijn bedrijven opzoek naar de volgende functie eisen:

 • Een afgeronde technische opleiding of (voldoende) werkervaring hebben
 • Kennis van constructie, hydrauliek, elektra en pneumatiek
 • In bezit zijn van VCA
 • Microsoft Office en Excel beheersen voor rapportage
 • Zelfstandig kunnen werken
 • Verantwoordelijkheid, flexibiliteit bij veranderingen én klantgerichtheid
 • Flexibele werkhouding (geen half 9 tot half 5 mentaliteit)

Vacature hydrauliek monteur

Ben jij op zoek naar een baan? Bij Jackling hebben wij meerdere vacatures beschikbaar bij verschillende opdrachtgevers in diverse regio’s. Bekijk hier onze openstaande vacatures.

Bij JACkLING Engineering kom je in dienst bij een financieel gezonde organisatie die al ruim 20 jaar klaar staat voor haar mensen. Daardoor weten wij wat belangrijk is en hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. Wij weten dat jouw inzet bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Wij vinden het belangrijk dat een werknemer zich goed op zijn plek voelt bij ons, daarom bieden wij het volgende aan:

 • Een goed salaris;
 • Een jaarcontract met de intentie om je na een jaar in vaste dienst te nemen;
 • Mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen. De opleidingskosten zijn voor onze rekening;
 • Pensioenregeling;
 • Mogelijkheid om extra vakantiedagen te sparen (tijd voor tijd).

Hydrauliek monteur zzp

Je hebt nu een antwoord op de vraag “Wat is een hydrauliek monteur?”. Wil je aan de slag als ZZP’er? Bij ons is dat ook zeker mogelijk. Steeds meer mensen kiezen ervoor om als ZZP’er in de techniek aan de slag te gaan.

Door samen te werken met JACkLING kan je zelf vooral focussen op hetgeen waar je goed bent. Wij ondersteunen bij het binnen halen van opdrachten en de administratie. Door ons grote netwerk weten wij snel welke bedrijven op zoek zijn naar extra personeel. Zo krijg je een groot aanbod aan opdrachten.

wat is een hydrauliek monteur?

Hydrauliek monteur gezocht?

Ben je op zoek naar een hydrauliek monteur in de techniek? Via Jackling.nl kan je een aanvraag doen en vrijblijvend informatie ontvangen van onze projectmanagers. Wij hebben een groot bereik onder ervaren techniek medewerkers door heel Nederland.

Lees meer over al onze technische beroepen

Naast “Wat is een hydrauliek monteur?” hebben we over veel meer technische beroepen blogs geschreven. Scroll naar beneden om ze te lezen.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.