Urenportals: Klant | Medewerker

Wat is detacheren?

“Wat is detacheren?” is een vraag die wij als detacheringsbureau regelmatig voorbij zien komen.

Je hebt vast wel eens van het begrip detachering gehoord, maar wat is detacheren nu eigenlijk? Kort gezegd houdt detachering het uitlenen van personeel aan een andere partij in. Voor werkzoekende houdt dit in dat je door het detacheringsbureau wordt uitgeleend voor projecten aan andere bedrijven. Voor bedrijven houdt dit in dat ze gemakkelijk tijdelijk personeel kunnen inhuren.

In dit artikel gaan we dieper op detachering in. We bespreken wat een detacheringsbureau doet, welke voordelen er zijn van detachering en wat het verschil is tussen een detacheringsbureau en een uitzendbureau.

Wat doet een detacheringsbureau voor werkzoekenden?

Wanneer je op zoek bent naar afwisseling in opdrachten maar wel graag de voordelen van een vast contract hebt, kun je er als werkzoekende voor kiezen om bij een detacheringsbureau te solliciteren. Dit bureau deelt je in bij opdrachten die bij jouw voorkeuren en kennis past en geeft je een constante flow aan werk.

Tijdens jouw werk is er sprake van een driehoeksverhouding tussen het detacheringsbureau, de opdrachtgever en jezelf. Hierbij wordt er gewerkt met een detacheringscontract. Zo weet je zeker dat je ook als je geen opdracht krijgt nog een maandelijks bedrag gestort krijgt.

Wat doet een detacheringsbureau voor bedrijven?

Ook veel werkgevers kiezen tegenwoordig voor detachering. Vooral bedrijven die te maken hebben met drukke periodes of projecten hebben tijdelijk meer professionals nodig met de juiste kennis. Door samen te werken met een detacheringsbureau zitten ze niet aan deze hoeveelheid medewerkers vast, maar hebben ze wel de juiste kennis rondlopen wanneer het nodig is.

Daarnaast hoeft een bedrijf ook geen rekening te houden met werving en selectie. Het bedrijf weet dat de professionals vooraf gescreend zijn en heeft hierdoor extra zekerheid van de kwaliteit.

De voordelen van detachering voor werkzoekenden

Twijfel je of detachering iets voor jou is? Bekijk dan deze voordelen eens!

  • Zekerheid van een contract: Je werkt op basis van opdrachten via het detacheringsbureau. Wanneer jouw opdracht afgelopen is, betekent dit niet dat jouw contract dit ook is. Je gaat gewoon weer door met de volgende opdracht! Dit betekent dat je geen onzekere maanden hebt en weet wat er van je verwacht wordt.
  • Leer snel en divers: Doordat je bij verschillende opdrachtgevers aan het werk gaat leer je telkens nieuwe dingen. Ieder bedrijf pakt dingen anders aan en is gespecialiseerd in andere sectoren.
  • Bouw een groot netwerk op: Binnen twee jaar ken jij genoeg professionals en bouw je een extreem groot netwerk op. Dit professionele netwerk kan altijd handig van pas komen.

Weet je als werkzoekende niet zo goed waar je moet beginnen of welke baan er goed bij je past en heb je een relevante techniek opleiding gedaan? Solliciteer dan zeker op een van onze vacatures, doe een open sollicitatie of neem contact op. Samen met het detacheringsbureau kun je aan de slag met jouw zoektocht.

Heb je ervaring in de bouw? Bekijk dan de openstaande vacatures bij ons zusterbedrijf Bowers.

Verschil detacheringsbureau en uitzendbureau

Nu we een antwoord hebben gegeven op de vraag “Wat is detacheren?”, lijkt het wellicht op het eerste gezicht op een uitzendbureau.

Het verschil tussen een uitzendbureau en een detacheringsbureau is simpel; bij een uitzendbureau werk je voor één bedrijf en ga je na een bepaalde periode ook over tot een contract bij dit bedrijf. Bij een detacheringsbureau werk je voor verschillende bedrijven en blijf je in contract bij het detacheringsbureau. Dit is je vaste aanspreekpunt waarmee je ook een toekomstplan mee opstelt. Zo maak je sneller grotere stappen in je carrière.

Werken via Jackling Engineering

Wil jij als werkzoekende of als bedrijf graag samenwerken met Jackling Engineering? Dan kan dat! Solliciteer als werkzoekende op één van onze vele opdrachten of vul de open sollicitatie in. Dan kijken we samen naar geschikte opdrachtgevers die bij jouw interesses liggen. Maar dat is zeker niet alles. Bij ons sta jij in het middelpunt en niet de opdrachtgever. Daarom stellen we samen ook een professioneel plan op en bepalen we hoe jij het snelste jouw carrière doelen kunt bereiken.

Ga aan de slag in de techniek

Bekijk onze openstaande techniek vacatures of doe een open sollicitatie.