Urenportals: Klant | Medewerker

Wat doet een Mechanical Engineer?

Wat doet een mechanical engineer? Om deze vraag te beantwoorden kijken we eerst naar waar iemand in dit beroep zich mee bezig houdt, wat voor opleiding hij/zij kan volgen en wat de exacte werkzaamheden zijn. Vervolgens kijken we nog naar het salaris en de openstaande vacatures bij JACkLING. Na het lezen van dit artikel heb je dus een goed beeld van wat een mechanical engineer doet.

Oke, first things first. Wat doet een mechanical engineer? Een mechanical engineer is vooral bezig met het analyseren, verbeteren, ontwerpen, bedenken, onderhouden en berekenen van systemen, machines en processen. Dit zijn veelzijdige en belangrijke taken. Daarom zijn dit type engineers erg belangrijk voor bedrijven en industrieën.

De verschillende opleidingen

Naast de vraag “Wat doet een mechanical engineer?” geven we antwoord op de vraag “Hoe word je mechanical engineer?”. Om in dit beroep aan de slag te gaan heb je in ieder geval een technische vooropleiding nodig op hbo of wo-niveau. Geschikte opleidingen zijn onder andere:

 • Werktuigbouwkunde (hbo & wo)
 • Mechanical engineering (wo)
 • Technische bedrijfskunde (hbo)
 • Engineering, Design and Innovation (hbo)
 • Mechatronica (hbo)

De dagelijkse werkzaamheden

Wat doet een mechanical engineer? Om deze vraag te beantwoorden moeten we ook naar de dagelijkse werkzaamheden kijken. De werkzaamheden zijn erg afhankelijk van de sector waarin de opdrachtgever actief is. Vaak voorkomende werkzaamheden zijn:

 • Maken van technische berekeningen
 • Analyseren en testen van systemen en processen
 • Maken van schetsen in bijvoorbeeld AutoCAD
 • Maken en uitwerken van offertes, ontwerpen en bestekken
 • Overleggen met uitvoerende afdelingen over de gemaakte ontwerpen en tekeningen
 • Bewaken van de voortgang van een project
 • Aansturen van technische tekenaars
 • Samenwerken met projectleiders, engineers en andere medewerkers

Welke bedrijven/industrieën

Mechanical engineers komen vooral van pas bij productiebedrijven en industrieën. Mechanical engineers werken vaak bij bedrijven met complexe machines, processen of systemen. Denk bijvoorbeeld aan energiecentrales, machinebouwers, auto-industrie bedrijven, productiebedrijven en industrieën.

Het salaris

Het salaris van een mechanical engineer ligt gemiddeld tussen de €2500 – €3500 bruto per maand. Ervaren mechanical engineers met een wo-opleiding verdienen gemiddeld €3500 – €4000 bruto per maand. Begin je net in dit werkgebied en heb je een hbo-opleiding? Dan verdien je gemiddeld €2500 – €3000 bruto per maand. Het salaris en arbeidsvoorwaarden zijn erg afhankelijk van het bedrijf en de branche waarin je werkzaam bent.

Mechanical Engineer vacatures

Bij JACkLING hebben we diverse mechanical engineering vacatures openstaan. Het werk als engineer is zeer divers. Je komt te werken bij toonaangevende klanten op complexe en uitdagende projecten. Wij voorzien je van een goed salaris, goede arbeidsvoorwaarden en alle nodige informatie.

Wanneer je bij ons komt werken, kom je terecht in een gezellig en hecht team en wordt je voorzien van goede begeleiding. Daarnaast kan je op onze kosten vakinhoudelijke cursussen volgen, zodat jij je blijft ontwikkelen en door kan groeien. JACkLING geeft jouw de perfecte start en vindt de baan die bij je past. Daarnaast mag je meedoen met ons gelukstraject. Met ons gelukstraject hopen we het levensgeluk (zowel op de werkvloer als erbuiten) van onze werknemers te verhogen.

Het is niets voor niets dat 87% van onze werknemers ons met 9 of hoger beoordeelt. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op, solliciteer op een van de vacatures of doe een open sollicitatie. We zijn altijd opzoek naar meer goede vakmannen en vakvrouwen.

Ga aan de slag als engineer

Bekijk de openstaande engineering vacatures of doe een open sollicitatie.