Urenportals: Klant | Medewerker

Wat doet een calculator?

Wat doet een calculator? Als calculator werk je meestal aan projecten binnen de bouw of techniek. Op basis van contracten, technische tekeningen en andere gegevens stel je de prijs vast van een project.

Functieomschrijving calculator

Wat doet een calculator? Zoals aangegeven calculeer jij als calculator de kosten en/of prijs van projecten binnen de bouw of techniek op basis van de technische tekeningen, contracten en andere gegevens. Op deze manier houd je overzicht op het project en kan je als calculator het materieel en personeel bepalen. Zo zie je dat je als calculator meerdere rollen kan bekleden zoals inkoper en/of werkvoorbereider.

De personeelsplanning en inkopen van materieel verwerk je in de algemene projectbegroting. Jij bent de man of vrouw die het overzicht houdt op bouwplaats kosten, algemene kosten, maar ook kijkt naar de financiële risico’s en winst van een project. Kortom alle informatie die krijgt qua kosten verwerk je in de begroting. Zo nodig herzie je een plan en communiceer je dat naar de projectleider.

Als calculator rapporteer je namelijk altijd aan de projectleider. Andere stakeholders met wie je veel contact hebt zijn leveranciers, aannemers en onderaannemers. Het is jouw sport om een zo’n goed mogelijke inkoopprijs bij de leverancier te bedingen.

Benieuwd naar wat je als calculator gaat verdienen? Dat lees je hieronder!

Wat verdien je als calculator?

Naast de vraag “Wat doet een calculator?” ben je waarschijnlijk ook benieuwd naar “Wat is het loon van een calculator?”.

Een calculator verdient gemiddeld €3420,- bruto per maand. De gemiddelde salarisrange ligt tussen de €2910,- en €3935,- bruto per maand. Begin je net als calculator en heb je niet meer dan 2 jaar ervaring? Dan verdien je gemiddeld €3250,- bruto per maand. Als je een senior calculator bent en meer dan 5 jaar ervaring hebt verdien je gemiddeld €3505,- bruto per maand.

Als calculator kan je doorgroeien naar projectleider en meer verdienen. Het loon van een projectleider is gemiddeld €4400,- bruto per maand. Samenvattend is de hoogte van jouw salaris dus mede afhankelijk van jouw werkervaring en doorgroeimogelijkheden.

De verschillende calculator banen

Bij JACkLING hebben we calculator banen in diverse gebieden in de techniek. Je kan komen te werken als calculator in de werktuigbouwkunde, elektrotechniek of installatietechniek.

1. Calculator elektrotechniek

Wil je als calculator werken in de elektrotechniek? Dan ga je bijvoorbeeld kostprijs berekeningen maken voor elektrotechnische installaties. Dit doe je aan de hand van bestekken en technische omschrijvingen. Hiervoor is een kritische blik van belang, want je haalt je informatie uit bijvoorbeeld  offertes van leveranciers en onderaannemers.

2. Calculator installatietechniek

Als calculator installatietechniek ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het calculeren van projecten binnen de installatietechniek. Dit kan wel zowel zijn bij het aanvragen van een project of het voorbereiden van een bepaalde offerte. Het is jouw doel om zo veel mogelijk opdrachten binnen te halen tegen een rendabele prijs. Zo ga je bijvoorbeeld naar klanten om het bestek of de technische tekeningen te bestuderen. Je doet je werk goed zodat de projectleider niet voor verassingen komt te staan.

3. Calculator werktuigbouwkunde

Als calculator werktuigbouwkunde ga je bijvoorbeeld aan de hand van een kostencalculatiesoftwareprogramma kostenprijzen berekenen voor werktuigbouwkundige installaties. Dit doe je in samenspraak met het projectteam en de technisch adviseur. Tenslotte ben jij ook degenen die de haalbaarheidsanalyses maakt en de risico’s van de projecten inschat. Jij bent de rechterhand van het projectteam.

Calculator techniek vacatures

Ben jij op zoek naar een baan als calculator in de techniek? Bij JACkLING hebben wij meerdere vacatures beschikbaar bij verschillende opdrachtgevers in verschillende regio’s. Bekijk hier onze calculator vacatures!

Werk je liever in de in de bouw? Bekijk dan de calculator bouw vacatures van ons zusterbedrijf Bowers.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.