Urenportals: Klant | Medewerker

Software engineering salaris

Laten we maar met de deur in huis vallen. Wat is het software engineering salaris?

Het salaris van een software engineer ligt tussen de €2500 – €4500 bruto per maand. Gemiddeld is het software engineering salaris €3500 bruto per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn erg afhankelijk van het bedrijf waar je als software engineer werkzaam bent. Vaak zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden ook erg gunstig. Software engineers zijn namelijk erg schaars en daarom zoeken er veel werkgevers naar software engineers. Werkgevers vragen vaak om een hbo-opleiding om als software engineer van start te gaan. Door de schaarsheid kan je bij sommige bedrijven ook al instromen met een relevante mbo-opleiding.

Wat doet een Software Engineer?

Bij zo’n hoog software engineering salaris horen ook belangrijke taken. Want wat doet een software engineer nu eigenlijk?

Een software engineer bepaald op basis van de vereiste van de klant hoe hij software ontwikkelt, implementeert, ontwerpt, test, onderhoudt en schrijft. Je bent dus bezig met de ontwikkeling, uitvoering en onderhoud van software. Het is erg belangrijk dat je de wensen en behoeften van de klant erg goed in je opneemt, want een software engineer moet deze wensen en behoeften omzetten tot een juiste software oplossing. Om precies de juiste software oplossing te leveren is erg complex, daarom gaat het dus niet alleen om coderen en programmeren.

Software engineering is dus erg complex/divers. Je bent veel bezig met de klant en daarnaast moet je ook veel coderen en programmeren. Je werkt vaak in teamverband aan de ontwikkeling van nieuwe of bestaande software. Meestal werk je aan complexe en uitdagende projecten.

Als software engineer kan je ook verantwoordelijk zijn voor de besturing van robots, installaties en machines. Je ontwerpt de software dan zodanig dat de robot/machine de juiste bewegingen/handelingen uitvoert. Je ontwerpt software specificaties en configuraties op basis van de wensen en behoeften van de klant of eindgebruiker.

Wat een software engineer doet op dagelijkse basis:

  • De wensen en behoeften van de opdrachtgever analyseren
  • De wensen en behoeften vertalen naar een ontwerp of plan
  • De gewenste specificaties/modificaties opstellen en uitwerken
  • Plannen van de werkzaamheden
  • Netwerkbeheer
  • Ontwikkelen van de software alleen of in teamverband
  • Testen van de software
  • Systemen koppelen
  • Opstellen van begeleidende documentatie over de software, voor zowel de eindgebruikers als de technici die ermee moeten werken
  • Onderhouden en updaten van de software

Junior Software Engineer salaris

Als junior software engineer help je een team met het programmeren en ontwikkelen van software. Je bent dus vooral bezig met het programmeren van software en wat minder bezig met het omzetten van de wensen en de behoeften van de klant tot bijpassende software. Als junior software engineer heb je dan ook een ondersteunende taak binnen een team. Je verdient als junior software engineer ongeveer €2500 – €3000 bruto per maand.

Medior Software Engineering salaris

Als medior software engineer ben je ook bezig met het programmeren en ontwikkelen van software. Je werkt samen met een senior engineer om de software ontwikkeling juist te laten verlopen. Als senior software engineer verdien je ongeveer €3500,- bruto per maand.

Senior Software Engineering salaris

Als senior software engineer heb je veel ervaring nodig. Je moet vaak al veel jaren als software engineer werken. Met deze opgedane kennis/ervaring kan je een team van software engineers leiding geven. Je focust je als senior software engineer vaak op het omzetten van de wensen en behoeften van de klant tot bijpassende software. Als senior software engineer kan je ongeveer €4000 – €5000 bruto per maand verdienen. Het salaris is vaak afhankelijk van je ervaring en kennis.

Software Engineering Salaris HBO

Als software engineer met een hbo-opleiding kom je vaak op een gemiddeld salaris van €3500,- bruto per maand. Veel werkgevers vragen een hbo-niveau voor deze functie. Daarom ligt het salaris van een software engineer (hbo) tussen de €2500 – €4500 bruto per maand.

Software engineering salaris

Software engineer vacatures

Bij JACkLING hebben we diverse software engineering vacatures. Het werk is zeer complex/divers. Je komt via ons te werken bij toonaangevende klanten met complexe en uitdagende projecten. Wij voorzien je van een goed salaris en met daarbij alle nodige informatie.

Je komt te werken in een gezellig en hecht team en wordt voorzien van goede begeleiding. Daarnaast kan je op onze kosten vakinhoudelijke cursussen volgen, zodat jij je blijft ontwikkelen en door kan groeien. JACkLING geeft jouw de perfecte start en vindt de baan die bij je past.

Het is niets voor niets dat 87% van onze werknemers ons met 9 of hoger beoordeelt. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op! We hebben werk voor software engineers in Zuid Holland en Noord Holland.

Ga aan de slag als engineer

Bekijk de openstaande engineering vacatures of doe een open sollicitatie.