Urenportals: Klant | Medewerker

Salaris lasser: wat verdient een lasser?

Bij het zoeken naar een baan als lasser is salaris één van de factoren die je keuze bepaald. Maar wat kan je verwachten? Hoe hoog is namelijk het loon van een lasser?

Hieronder lees je achtereenvolgens het salaris van een lasser, welke specialistische vakkennis er nodig is om meer te verdienen, andere factoren die het salaris bepalen en waarom je als lasser het beste bij een detacheringsbureau kan werken.

Wat is het salaris lasser?

Als lasser werk je in bijna alle gevallen bij een bedrijf dat valt onder de CAO Metaal & Techniek (Kleinmetaal) of onder de CAO Metaalektro (Grootmetaal). Op basis van je vakdiploma en je ervaringsjaren word je ingeschaald.

  • Het salaris lasser niveau 2 diploma en geen ervaringsjaren is minimaal €2139,- bruto voor een 38-urige werkweek (vanaf 1 maart 2021).

Detacheringsbureaus en bedrijven kunnen hiervan positief van afwijken.

  • Wanneer je als constructiebankwerker-lasser aan de slag gaat verdien je al meer. Je verdient dan een gemiddeld salaris van €2543,- per maand op basis van een fulltime werkweek.
  • Als Tig-lasser verdien je gemiddeld €2597,- per maand.
  • Als Mig/Mag lasser verdien je gemiddeld €2523,- per maand op basis van een fulltime werkweek.

Bij JACkLING hebben we een gunstig salarishuis voor lassers. We schalen je salaris in naar wat je waard bent.

De specialistische vakkennis van een lasser

Doordat jij een vakopleiding hebt gevolgd en je met ervaren collega’s hebt gewerkt die jou de fijne kneepjes van het vak hebben geleerd, weet jij wel hoe het werkt. Dit geldt niet alleen voor de verschillende lasprocessen, maar ook voor de verschillende eigenschappen die metaalsoorten hebben. Bijvoorbeeld dat RVS anders reageert bij verschillende plaatdiktes of bij verschillende temperaturen (vervorming). Deze kennis speelt een grote rol in het bepalen van jouw salaris als lasser. Door meer kennis op te doen wordt de kans groter dat je meer gaat verdienen als lasser.

Welke factoren bepalen het lasser salaris?

Salaris lasser; het salaris van een lasser is ook afhankelijk van zijn of haar werkzaamheden. Wanneer je in de machinebouw of in de voedselindustrie werkt verdien je vaak meer. Dit komt door de schaarste op die functies en het niveau waarop gewerkt wordt. Het is namelijk moeilijker om gecertificeerde leidingen te lassen dan wanneer je een lekbak in elkaar bouwt van staal.

Detacheringsbureau voor lassers

Een lasser met een uitstekend CV kan een behoorlijk hoog salaris verdienen. Om diverse ervaring op te doen kan een detacheringsovereenkomst zeer interessant zijn voor een lasser. Bij een detacheerder heb je een divers aanbod aan opdrachten in verschillende sectoren. Door op één van de opdrachten aan de slag te gaan word jij een echte specialist. Detacheren biedt de volgende voordelen:

  • Als gedetacheerde lasser geniet je van dubbele zekerheid. Vaak ga je bij een opdrachtgever aan de slag waar het mogelijk is om overgenomen te worden en heb je tegelijkertijd zicht op een vaste aanstelling bij het detacheringsbureau.
  • Als je als lasser gedetacheerd wordt krijg je vaak vaste begeleiding en kan je cursussen volgen om je door te ontwikkelen in jouw vakgebied. Ben je bijvoorbeeld Mig/Mag lasser en wil je Tig lassen leren? Bij JACkLING kan dat.
  • Bij detacheren heb je het voordeel dat je veel afwisseling in je werk kan hebben als je dat wilt. Je kan bij diverse organisaties verschillende opdrachten of projecten vervullen die jou tot een echte specialist maken.

Hebben we je interesse gewekt om als lasser aan de slag te gaan bij een detacheringsbureau en wil je een goed lasser salaris verdienen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. JACkLING is een aansprekend detacheringsbureau voor lassers. We bieden passend werk voor jou, zorgen voor doorgroeimogelijkheden via cursussen, geven je zekerheid in de vorm van een vaste baan en maken van jou een echte specialist. Dagelijks komen er nieuwe lasser vacatures bij.

We komen graag met je in contact, want wij vinden het leuk om je te leren kennen. Je kunt ook altijd een open sollicitatie doen.

salaris lasser

Onderwater lasser salaris

Wil je nog meer geld verdienen? Als onderwaterlasser verdien je een vrij hoog salaris. Het is namelijk een lastig beroep waarin je veel complex werk moet verrichten onder speciale werkomstandigheden. Het is heel specialistisch werk.

Meestal ligt het salaris tussen de €25 en €40 per uur. Ook heb je dikwijls goede arbeidsvoorwaarden en ontvang je enkele toeslagen/premies. Hierdoor komt het salaris nog hoger uit. Uiteraard is het afhankelijk van waar je komt te werken en hoeveel jaar ervaring je hebt. Maar over het algemeen liggen de salarissen dus vrij hoog.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.