Urenportals: Klant | Medewerker

Revit Modelleur salaris

Voor we je vertellen wat een Revit Modelleur salaris is, geven we eerst antwoord op een andere vraag. Namelijk “Wat is Revit?”.

Revit is een softwaretoepassing voor Building Information Modeling (BIM) ontwikkeld door Autodesk. Deze software stelt architecten, ingenieurs en bouwprofessionals in staat om hoogwaardige 3D-ontwerpen te maken voor gebouwen en infrastructuren, waarbij alle componenten tot in het kleinste detail kunnen worden gemodelleerd en geanalyseerd. Revit gaat verder dan traditionele 2D-tekenprogramma’s door niet alleen tekeningen te genereren, maar ook een compleet en intelligent model van een gebouw te creëren, dat alle benodigde informatie bevat voor het bouwproces.

In tegenstelling tot CAD-software, die meestal beperkt is tot het tekenen van lijnen en vormen die representatief zijn voor het ontwerp, zorgt Revit ervoor dat elk element (zoals muren, deuren, ramen, HVAC-systemen, enz.) intelligent is en gelinkt aan een database met informatie. Dit betekent dat wijzigingen die op één plaats in het model worden aangebracht, automatisch worden doorgevoerd in alle andere weergaven en documentatie waar dat element voorkomt. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt wijzigingen door te voeren en minimaliseert de kans op fouten.

De BIM-methodologie in Revit bevordert ook de samenwerking tussen de verschillende partijen in een bouwproject. Omdat alle informatie centraal wordt opgeslagen in een enkel model, kunnen verschillende teams (architecten, ingenieurs, aannemers, etc.) tegelijkertijd aan hetzelfde project werken. Dit stimuleert een meer geïntegreerde aanpak van ontwerp en uitvoering.

Revit Modelleur salaris

Revit Modelleur salaris: het salaris van een Revit modelleur ligt gemiddeld tussen de €3.000 – €3.300 bruto per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn erg afhankelijk van het bedrijf waar je als Revit Modelleur werkzaam bent.

Benieuwd wat je werkzaamheden zijn, welke vacatures er open staan en hoe je nog beter in deze functie kunt groeien? Lees dan snel verder!

Wat is een Revit Modelleur?

Om het Revit Modelleur salaris te bepalen moeten we ook kijken wat een Revit Modelleur precies doet. Een Revit Modelleur houdt zich vooral bezig met ontwerpen en beheren van het programma Revit. Revit is een modelleerprogramma van Autodesk dat gebruikt wordt binnen de bouw en installatietechniek. De werkzaamheden van een Revit Modelleur zijn onder andere:

  • Het verrichten van teken- en modelleerwerk
  • Verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en berekenen van technische installaties
  • Het managen van software technische zaken en model performance
  • Het bewaken van de bouwkundige kwaliteit in een project
  • Het overleggen met diverse partijen zowel intern als extern

Vacature revit modelleur

Bij JACkLING hebben we diverse Revit modelleur vacatures. Je gaat diverse werkzaamheden uitvoeren. Je komt te werken bij toonaangevende klanten met complexe en uitdagende projecten. Wij voorzien je van een goed Revit Modelleur salaris en alle nuttige informatie. Benieuwd wat het Revit Modelleur salaris is van onze banen? Je vindt het bij de vacatures.

Je komt te werken in een gezellig en hecht team en wordt voorzien van goede begeleiding. Daarnaast kan je op onze kosten vakinhoudelijke cursussen volgen, zodat jij je blijft ontwikkelen en door kan groeien. JACkLING geeft jouw de perfecte start en vindt de baan die bij je past.

Het is niets voor niets dat 87% van onze werknemers ons met 9 of hoger beoordeelt. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op! We hebben werk voor Revit modelleurs in Zuid Holland en Noord Holland.

Het verschil tussen Revit en BIM

Revit is dus een modelleerprogramma van autodesk. Met dit programma kan je objecten aanmaken waar je informatie aan kan koppelen. Deze objecten zijn in een 2d tekening te maken, maar je kan het ook in 3d weergeven. Dit valt onder de noemer BIM oftewel het Building Information Model. BIM beperkt zich echter niet tot modelleer pakketten, maar het is veel groter. BIM is een manier van werken waarbij het overbrengen van informatie rondom bouwwerken centraal staat.

BIM Modelleur Salaris

Het salaris van een BIM modelleur ligt gemiddeld tussen de €2000,- en €4000,- bruto per maand. Verantwoordelijkheid is erg belangrijk bij het bepalen van het salaris. Hoe meer verantwoordelijkheid, hoe hoger het salaris zal worden. Daarnaast zijn opleiding en werkervaring ook erg belangrijk. Een ervaren BIM modelleur kan rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Door je breed te ontwikkelen in modelleren kan jouw Revit Modelleur Salaris meegroeien in het BIM Modelleur salaris.

Revit Engineer

Een Revit Engineer heeft een belangrijke functie bij projecten. Een Revit Engineer heeft zowel kennis van de techniek als van de software, wat betekent dat hij zijn kennis van de bouw direct kan toepassen in een model. Een Revit Engineer focust zich voornamelijk zowel op engineering als modelleer werkzaamheden. Vergelijkbare functies zijn: BIM Modelleur, BIM Engineer, Werkvoorbereider of Junior Projectleider.

Banen Revit Tekenaar

Een Revit tekenaar is een technische tekenaar die werkt met het programma Revit. Een Revit tekenaar is voornamelijk bezig met het tekenen/modelleren in het programma Revit. Je bent een specialist in het programma, waardoor je verantwoordelijk bent over software technische zaken. Overige werkzaamheden van een Revit tekenaar zijn:

  • Modelleren van nieuwe producten binnen BIM.
  • Het nagaan van tekenwerk.
  • Het selecteren van onderdelen en componenten voor de installatie.
  • Een Revit tekenaar werkt dus voornamelijk in de bouw of installatietechniek. Aannemers, ingenieursbureaus en architectenbureaus zijn voorbeelden voor mogelijke werkgevers als Revit tekenaars.

Ontdek ook andere technische beroepen

Nog niet helemaal uitgelezen over technische beroepen? Naast blogs over het Revit modelleur salaris hebben we nog meer veel meer informatie. Scroll naar beneden om deze te lezen.

Ga aan de slag in de techniek

Bekijk onze openstaande vacatures in de techniek of doe een open sollicitatie.