Urenportals: Klant | Medewerker

Mechanical engineering salaris

Voor we wat vertellen over het mechanical engineering salaris, vertellen we je eerst meer over wat deze functie inhoudt.

Een mechanical engineer (ook wel werktuigbouwkundig ingenieur genoemd) heeft als functie producten, processen en systemen te bedenken, maar ook om te ontwerpen en het analyseren ervan. Het gaat hierbij specifiek om dynamische objecten en systemen, zoals aandrijftechnieken, regelsystemen en thermodynamische installaties

De precieze werkzaamheden zijn natuurlijk ook afhankelijk van het bedrijf waar de mechanical engineer werkt en wat zijn kennisniveau is.

Hierbij een aantal taken in algemene zin:

 • Maken en uitwerken van werktekeningen, offertes, handboeken en ontwerpen
 • Werktekeningen overhandigen aan uitvoerende collega’s
 • In de gaten houden van de kosten van een project
 • Rapporteren over de voortgang van het project
 • Aansturen van technische collega’s en eventuele andere betrokkenen

Mechanical Engineering salaris

Om antwoord te geven op “Mechanical Engineering salaris”, kijken we naar hoeveel een Mechanical Engineer gemiddeld verdient in Nederland. Deze vraag krijgen we namelijk vaker gesteld.

Gemiddeld ligt het salaris op €3.400,- bruto per maand. Een startende engineer begint met ongeveer €2.500,- bruto salaris per maand. Bij seniors loopt het salaris op tot wel € 4.500,- bruto per maand. Momenteel is er veel vraag naar engineers op alle niveaus. Zowel op mbo-, hbo- als wo-niveau. Wat opvalt is dat er in de civiele techniek vaker om hbo-niveau wordt gevraagd.

Laat ons een baan voor je zoeken

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Aan de volgende stap in je carrière? Dan ben je bij JACkLING aan het juiste adres!

We hebben voor engineers, waaronder Mechanical Engineers, diverse vacatures openstaan. Daarnaast zijn we al meer dan 20 jaar de persoonlijke detacheerder in de techniek. We helpen je graag aan en goede baan, met een goed salaris en bijhorende arbeidsvoorwaarden. Ook krijg je persoonlijke begeleiding van onze projectmanagers indien je dit wenst. Want alleen wanneer jij 100% tevreden naar je werk gaat, zijn wij ook tevreden. Ook zijn we – samen met ons zusterbedrijf Bowers.nl – bezig met het verhogen van het werknemersgeluk.

Mechanical Engineer vacatures

Ben jij op zoek naar een baan als Mechanical Engineer? Bij JACkLING hebben wij meerdere vacatures beschikbaar bij verschillende opdrachtgevers, in verschillende regio’s. Bekijk hier al onze openstaande vacatures.

Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd van verschillende opdrachtgevers. Zo bieden we elke professional een project op maat aan. We weten dat een uitdaging pas echt een uitdaging is als deze interessant en afwisselend is. Hierbij moeten je kwaliteiten, kennis en ervaring optimaal worden inzet. Bij ons ben je dus verzekerd van de mooiste en beste projecten.

Hoe word je mechanical engineer?

Nu je het (goede) mechanical engineering salaris weet, is het handig om te weten hoe je dit kunt worden. Als mechanical engineer heb je in ieder geval een technische opleiding nodig op mbo-, hbo- of wo-niveau. Geschikte opleidingen voor iemand die als mechanical engineer aan de slag wil, zijn bijvoorbeeld:

 • Engineering, Design and Innovation
 • Mechanical Engineering
 • Mechatronica
 • Procestechniek
 • Technische bedrijfskunde
 • Werktuigbouwkunde

Ga aan de slag als engineer

Bekijk onze openstaande engineering vacatures of doe een open sollicitatie.