Urenportals: Klant | Medewerker

Industrieel product ontwerpen salaris

Nadat je de hbo-studie ‘Industrieel Product Ontwerpen’ hebt afgerond kan je aan de slag als product- of verpakkingsontwikkelaar. Ook zou je een eigen ontwerpbureau kunnen opzetten. In dit artikel gaan we in wat een industrieel product ontwerper is, kijken we naar het industrieel product ontwerpen salaris en welke vacatures er op dit moment open staan.

Industrieel product ontwerper

Een industrieel product ontwerper bedenkt nieuwe producten. Dit doet hij/zij vaak in een team met marketingspecialisten en productiespecialisten. Het kan ook zo zijn dat de industrieel product ontwerper een nieuwe variant van een bepaald product ontwerpt. Een industrieel product ontwerper begint altijd met vooronderzoek naar het gebruik en het doel van een product, waarna hij/zij een tekening maakt. Dit gaat meestal met behulp van een speciale software.

Het is belangrijk dat een industrieel product ontwerper zijn/haar creativiteit gebruikt bij het ontwerpen van een bepaald product, maar het is ook van belang dat er rekening gehouden wordt met een aantal andere aspecten. Als de schets gemaakt is, wordt er gekeken naar de technische aspecten, welke materialen er gebruikt gaan worden en wat de kosten zijn.

Opdrachtgevers geven hun wensen en eisen van het te realiseren product aan en daarmee gaat de product ontwerper aan de slag. Vaak is het wel een lang proces tot het uiteindelijke product ontworpen is, er wordt namelijk tussendoor veel geschetst, geschrapt en verbeterd. Een industrieel product ontwerper kan vanuit huis achter zijn computer werken, maar ook op een werkplaats en er wordt eigenlijk altijd met deadlines gewerkt.

Industrieel product ontwerpen salaris

Industrieel product ontwerpen salaris: het salaris van industrieel product ontwerpers kan onderling verschillen. Het hangt namelijk af van opleidingsniveau, werkervaring en nog een aantal andere aspecten.

Gemiddeld verdient een industrieel product ontwerpen in Nederland zo’n €3200,- bruto per maand. Hoe hoger je bent afgestudeerd, hoe hoger het inkomen.

Een ontwerper op LBO/ VMBO niveau verdient gemiddeld €3165,- bruto per maand. Een ontwerper op MBO-niveau verdient zo’n €3460,- per maand. Op HBO niveau verdien je als industrieel productontwerper rond de €3600,- bruto per maand. Het verschil tussen een universitair afgestudeerde ontwerper en iemand op bachelor niveau verschilt niet veel. Een ontwerper op WO (universitair) niveau verdient namelijk zo’n €3695,- bruto per maand.

Naast het niveau en de ervaring die een industrieel product ontwerper heeft, kan het inkomen ook verschillen per provincie en stad. In de provincie Flevoland en in de stad Den Haag liggen de salarissen van de industrieel product ontwerpers gemiddeld het hoogst.

Het profiel van de ontwerper

Voor een ontwerper is elke klus weer anders. Daarom is creativiteit zeker een kwaliteit wat je in je moet hebben als je als industrieel product ontwerper aan de slag gaat. Naast creativiteit zijn er ook een aantal andere vaardigheden die goed van pas komen als je dit beroep beoefent.

  • Aanpassingsvermogen is daar een van. Als je bezig bent met een productontwerp zal het regelmatig voorkomen dat de opdrachtgever ergens niet tevreden mee is of een bepaald detail toch aangepast wil hebben. Jij moet je daar dan makkelijk overheen kunnen zetten en jezelf aanpassen naar de wensen van de klant.
  • Conceptueel kunnen denken, om zo een ontwerp goed visueel te kunnen weergeven.
  • Een ontwerper moet goed kunnen luisteren naar de wensen van de opdrachtgever.
  • Presenteren is een van de competenties van een industrieel product ontwerper.
  • Een innovatieve gedachtegang hebben is ook zeer gewenst bij deze baan.

Vacatures Industrieel product ontwerper

Momenteel hebben we diverse vacatures voor Industrieel product ontwerper open staan. Deze functies zijn op hbo/wo niveau in diverse regio’s van het land. Het industrieel product ontwerpen salaris staat bij alle vacatures weergegeven.

Industrieel product ontwerpen salaris

Werken bij JACkLING

Ben jij op zoek naar een baan als Industrieel Product Ontwerper of naar een andere baan in de techniek? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres! JACkLING biedt allerlei uitdagende en afwisselende banen in de techniek. Je kunt hierbij denken aan banen binnen de elektrotechniek, machinebouw, installatie of metaaltechniek en veel meer.

Bij ons krijg jij de kans om jouw kwaliteiten en ervaring tot zijn uiting te laten komen. Sinds 2000 zijn wij al actief binnen de techniek en als detacheerder met een persoonlijke aanpak doen wij er alles aan om zowel op zakelijk, als op persoonlijk gebied jouw tevredenheid te garanderen. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We hebben op verschillende locaties een hele gave industrieel ontwerper vacature.

Ga aan de slag in de techniek

Bekijk onze openstaande techniek vacatures of doe een open sollicitatie.