Urenportals: Klant | Medewerker

Electrical engineer salaris

Voor we meer vertellen over het electrical engineer salaris, vertellen we eerst wat een electrical engineer allemaal doet en waar hij/zij mee bezig is.

Een electrical engineer is bezig met het ontwerpen, toezicht houden en het testen van de productie van elektronische apparatuur. Dit is een erg complex beroep en daarom verdienen elektro engineers gemiddeld ongeveer €3700 – €4200 bruto per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn erg afhankelijk van het bedrijf waar je als elektro engineer werkzaam bent. Gelukkig zijn vaak de secundaire arbeidsvoorwaarden erg gunstig voor dit beroep.

Wat doet een electrical engineer?

Elektrotechniek speelt momenteel een cruciale rol in de wereld. Bijna alle apparaten en machines hebben elektrotechniek nodig en daarom ben je als electrical engineer momenteel zeer gewild. Je bent bezig met het ontwerpen, onderzoeken, testen en toezicht houden van elektronische apparaten/machines. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Zonnepanelen
 • Elektronische vervoersmiddelen
 • Radar-en navigatiesystemen
 • Elektronische bekabeling
 • Elektrische motoren
 • Petrochemie installaties
 • Elektrische machines

Als elektro engineer heb je kennis van elektronica en elektriciteit. Deze kennis probeer je toe te passen op onder andere energieopwekking, robotica, besturingen en de distributie van energie en data opslag.

Werkzaamheden zijn onder andere:

 • Ontwerpen van elektronische installaties
 • Installeren van elektronische installaties
 • Uitwerken en specificeren van elektronische installaties
 • Het verzamelen van informatie uit onderzoeken/tekeningen
 • Installeren/aanpassen van software
 • Uitvoeren van correctief/preventief onderhoud aan elektrotechnische installaties
 • Verbeterpunten opstellen en bedenken
 • Registreren van verrichte werkzaamheden
 • Het opstellen van begrotingen
 • Overleggen met stakeholders binnen het project

Electrical engineering salaris WO

Om als elektro engineer aan de slag te gaan met een WO achtergrond is de studie Elektrotechniek aan een technische universiteit erg voor de hand liggend. Tijdens de opleiding krijg je natuurkunde, veel wiskunde en leer je over alle aspecten van electrical engineering. Telecommunicatie, energievoorzieningen en elektronische schakelingen zijn belangrijke onderwerpen tijdens deze studie.

Het electrical engineer salaris op WO niveau ligt gemiddeld €4000 – €6000 bruto per maand. Het salaris is erg afhankelijk van je ervaring binnen het vakgebied.

Startsalaris electrical engineering

Het startsalaris is afhankelijk van het bedrijf, welke opleiding je hebt gedaan en je leeftijd. Het startsalaris van een elektro engineer met een hbo-achtergrond is gemiddeld €2300,- bruto per maand. Het startsalaris van iemand met een WO achtergrond is gemiddeld €2800,- bruto per maand. Dit zijn gemiddelden en daarom kan het altijd uitwijken.

Electrical engineering HBO

Met een hbo-opleiding kun je ook met electrical engineering aan de slag gaan. Met een bachelor electrical engineering of elektrotechniek leer jij alles wat je moet weten om als elektro engineer aan de slag te gaan.

Het electrical engineer salaris met een hbo-achtergrond is gemiddeld €3700 – €4200 bruto per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn erg afhankelijk van het bedrijf waar je als elektro engineer werkzaam bent. Je ervaring is erg belangrijk om het salaris te bepalen. Hoe meer ervaring je hebt des te meer je kan verdienen.

Salaris senior electrical engineer

Het salaris van een senior engineer is gemiddeld €4200,- bruto per maand. Het is erg afhankelijk van je leeftijd, ervaring en opleiding.

Electrical engineer salaris

Electrical engineer vacatures

Bij JACkLING hebben we diverse electrical engineering vacatures. Je activiteiten zullen erg verschillend zijn. Je komt daarnaast te werken bij vooraanstaande klanten met uitdagende opdrachten. Wij voorzien je van een marktconform tot goed salaris en alle nodige informatie om te kunnen beginnen.

Je komt te werken in een gezellig en hecht team en wordt voorzien van goede begeleiding. Daarnaast kan je op onze kosten vakinhoudelijke cursussen volgen, zodat jij je blijft ontwikkelen en door kan groeien. Dit vinden wij dan ook erg belangrijk. Je bent immers nooit te oud om bij te leren. JACkLING geeft jouw de perfecte start en vindt de baan die bij je past.

Het is niets voor niets dat 87% van onze werknemers ons met 9 of hoger beoordeelt. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op! We hebben werk voor engineers in Zuid-Holland en Noord-Holland.

Naast deze blog over “Electrical engineer salaris” hebben we nog veel meer interessante blogs geschreven. Scroll naar beneden om ze te bekijken.

Ga aan de slag als engineer

Bekijk de openstaande engineering vacatures of doe een open sollicitatie.