Urenportals: Klant | Medewerker

Detacheren: de 7 grootste voordelen

Veel vacatures die online staan worden uitgezet door detacheringsbureaus. Dit heb je wellicht in de eerste instantie niet altijd in de gaten wanneer je solliciteert, maar pas wanneer je wordt gebeld. Hoe gaat het nu precies in zijn werk wanneer je door een detacheringsbureau wordt uitgenodigd en welke voordelen zitten voor jou aan detacheren? En waarom zou je eigenlijk niet direct bij een bedrijf in dienst gaan? In dit artikel vertellen wij je de 7 voordelen van detacheren als werknemer zijnde.

Voordeel 1: Persoonlijke begeleiding

Misschien wel het grootste voordeel van detacheren als werknemer zijnde: persoonlijke begeleiding. We komen allemaal op een moment in ons leven dat we niet weten welke richting we op willen met onze carrière. Of dat nu is op het moment dat je van school af komt of op een later moment in je loopbaan. Samen met een projectmanager van een detacheringsbureau ga je kijken naar waar jouw sterktes en zwaktes liggen, wat je interesses zijn en zij zoeken een baan die het beste bij jou past.

Bij JACkLING Engineering vinden we de persoonlijke begeleiding het belangrijkste onderdeel van detacheren. Jou verder laten groeien en ontwikkelen staat bij ons voorop. Werk is namelijk meer dan tussen bepaalde tijden aanwezig zijn.

Hulp nodig met jouw loopbaan? Neem contact op.

Voordeel 2: Goede arbeidsvoorwaarden en zekerheid

Minder verdienen wanneer je via een detacheringsbureau aan het werk bent? Welnee! De arbeidsvoorwaarden zijn minstens net zo goed als wanneer je direct bij het bedrijf aan de slag zou gaan. Je verdient dus net zo veel en soms zelfs meer. Dit is een mooi voordeel van detacheren.

Wanneer je bij een detacheringsbureau aan het werk bent krijg je vanuit het bureau een arbeidscontract. Zij plaatsen jou vervolgens bij een andere opdrachtgever. Je kunt dan bij deze opdrachtgever bijvoorbeeld een aantal maanden of jaren aan de slag, afhankelijk van hoe lang een project duurt. Een bijkomend voordeel is dat je als gedetacheerde niet zomaar ontslagen kunt worden wanneer je bezig bent met het project. Dat is bij een uitzendbureau anders.

Voordeel 3: Je behoudt de regie over je eigen carrière

Ben je klaar met een project en wil je een andere branche van je vakgebied in? Een detacheringsbureau kan je hier net wat makkelijker in bemiddelen dan wanneer je dit zelf helemaal doet. Zij adviseren je over eventuele opleidingen, hebben een goede ingang voor je en kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Toe aan een carrière switch? Neem contact op!

Voordeel 4: Veel werkervaring opdoen

Wil je graag een lang project aangaan of bij meerdere opdrachtgevers werken de komende vijf jaar? Via een detacheringsbureau kun je veel werkervaring opdoen en meedraaien in verschillende soorten bedrijven. Je doet hierdoor veel werkervaring op, leert nog beter samenwerken met verschillende teams en weet hoe verschillende bedrijfsculturen werken. Hier zal je heel je leven lang profijt van hebben.

Voordeel 5: Je bouwt een groot netwerk op

Een voordeel van detacheren is dat je een groot netwerk opbouwt. Als gedetacheerde is de kans groter dat je bij meerdere bedrijven aan de slag gaat dan wanneer je ergens vast in dienst gaat. Hierdoor leer je snel veel mensen uit hetzelfde vakgebied kennen, wat natuurlijk handig is voor het opbouwen van je eigen netwerk. Wie weet wanneer dat weer eens van pas komt.

Voordeel 6: Leaseauto, werkbus

Een ander voordeel van detacheren is dat je vaak van je werkgever een leaseauto of werkbus krijgt. Natuurlijk fijn als dit voor je geregeld wordt. Goede spullen en makkelijk van a naar b gaan is altijd fijn!

Voordeel 7: Je krijgt een stuk flexibiliteit

Zit je bij een opdrachtgever die na een tijdje toch niet helemaal zo goed bij je past als je eerst dacht? Dan staan wij natuurlijk klaar om met je in gesprek te gaan. We doen er alles aan om dit soort situaties te voorkomen, maar mocht het toch een keer gebeuren kunnen we altijd zoeken naar mogelijkheden. Jouw werkgeluk staat voorop!

Kunnen wij jou helpen met je carrière?

Kunnen wij jou helpen met het zoeken naar het perfecte project in de technische branche? Of kun je op andere fronten in je carrière een goede sparringpartner gebruiken? Wij komen graag met je in contact. Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Wie weet tot snel.

Ga aan de slag in de techniek

Bekijk onze openstaande techniek vacatures of doe een open sollicitatie.