Urenportals: Klant | Medewerker

5 best betaalde banen in de techniek

De arbeidskrapte neemt steeds meer toe. In de techniek is dit al veel langer het geval. Hierdoor liggen de gemiddelde salarissen in de techniek ook wat hoger. Vaak krijgen wij de vraag “Wat zijn nu de 5 best betaalde banen in de techniek?”. Wij hebben ze hieronder voor jou op een rij gezet.

Dat je in de techniek goed kan verdienen zal waarschijnlijk al bekend zijn. Hieronder voor jou een overzicht van zeer goed betaalde banen in de techniek. De 5 best betaalde banen in de techniek zijn:

 • Civiel ingenieur
 • Technisch bedrijfskundige
 • Werktuigbouwkundige
 • Engineer elektrotechniek
 • Softwareontwikkelaar

1. Civiel ingenieur

Civiel ingenieur staat op plek 1! Dit is natuurlijk niet voor niets. Om als civiel ingenieur aan de slag te gaan moet je een pittige opleiding volgen, namelijk civiele techniek op HBO- of WO-niveau.

Als civiel ingenieur ben je bezig met het ontwerpen en bouwen van onder andere bruggen, sluizen en wegen. Met een aantal jaar werkervaring verdienen civiel ingenieurs gemiddeld €3950,- bruto per maand. Dit salaris is wel afhankelijk van werkervaring, leeftijd en het type bedrijf waar de ingenieur aan het werk is.

2. Technisch bedrijfskundige

Op plek 2 van de 5 best betaalde banen in de techniek staat Technisch bedrijfskundige. Na een HBO- of WO-opleiding technische bedrijfskunde hoef je niet te vrezen of je wel een baan kan vinden. Je kunt namelijk direct aan de slag bij ontzettend veel bedrijven. Ook kan je met deze opleiding veel kanten op.

Tijdens je studie leer je namelijk over techniek, bedrijfsprocessen en ook organisatiewetenschappen. Gemiddeld verdien je na een aantal jaar ongeveer €3900,- bruto. We hebben het hierover een gemiddeld salaris. Er zijn namelijk ook heel mensen die een stuk meer verdienen.

3. Werktuigbouwkundige

Werktuigbouwkunde kan natuurlijk niet ontbreken in onze lijst van de 5 best betaalde banen in de techniek.

Binnen werktuigbouwkunde kan je veel kanten op zoals projectleider, tekenaar, constructeur en systeem engineer. Het salaris is afhankelijk van de functie en verantwoordelijkheden die daarbij horen. Het maandelijkse inkomen kan oplopen tot €3550,- bruto per maand.

Hier hebben wij ook blogs over geschreven:

4. Engineer elektrotechniek

Op plek 4 staat engineer elektrotechniek. Hiermee doelen wij voornamelijk op HBO- en WO-niveau. Bij MBO ligt het salaris namelijk iets lager. Gemiddeld verdien je als engineer elektrotechniek ongeveer €2900,- bruto per maand.

5 best betaalde banen in de techniek

5. Softwareontwikkelaar

Last but not least: Softwareontwikkelaar.

Om als softwareontwikkelaar aan de slag te gaan heb je een Informatica opleiding nodig. Een softwareontwikkelaar wordt ook wel programmeur, computerprogrammeur of applicatieontwikkelaar genoemd. Het salaris voor deze functie ligt gemiddeld tussen de €2300,- en €3500,- bruto per maand. Het salaris is nogal afhankelijk van waar je aan de slag gaat.

Goed om te weten

Bij de samengestelde lijst van 5 best betaalde banen in de techniek gaan wij uit van gemiddelde salarissen uit onze database. In werkelijkheid kan het een stuk hoger liggen en hangt het af van de persoonlijke situatie. Wel heb je nu hopelijk een beter beeld van de 5 best betaalde banen in de techniek.

Best betaalde banen mbo techniek

Bovengenoemde bedragen zijn voornamelijk gericht op een HBO- of WO-opleiding. Maar met een MBO opleiding kan je ook heel goed verdienen in de techniek.

 1. Procesoperator
 2. Maritieme techniek
 3. Werktuigbouwkunde
 4. Elektrotechniek
 5. Technisch tekenenen

Best betaalde banen zonder diploma

Wij hebben ook een overzicht gemaakt van goed betaalde banen zonder diploma.

 1. Luchtverkeersleider: intern zal je uiteraard wel een opleiding krijgen wat meerdere jaren duurt. Maar je kan zonder diploma wel solliciteren.
 2. Liftmonteur
 3. Offshore lasser: ook hier moet je een certificaat voor halen. Maar is het niet altijd vereist om een diploma te hebben.
 4. Cv-monteur

Zoals je kan zien zijn er echt veel verschillende banen in de techniek waar je heel goed kan verdienen en met verschillende of geen diploma’s aan de slag kan gaan.

Technische vacatures bij Jackling

Wil je werken in de techniek? Bekijk dan de technische vacatures van JACkLING. Wij hebben verschillende technische vacatures in de industriële sector. Ga je aan de slag via JACkLING? Dan ziet geen enkele dag er hetzelfde uit. De vacatures die wij open hebben staan zijn bij genormeerde bedrijven in de technisch industriële sector. Wij stemmen jouw waarden, wensen en behoeften af, en dat vanaf onze eerste ontmoeting. Op elk belangrijk moment in je leven kan je rekenen op JACkLING.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.