Urenportals: Klant | Medewerker

Nadelen detacheren? 8 veelvoorkomende misverstanden

Detacheren: je bent in dienst bij het ene bedrijf maar aan het werk bij een ander bedrijf. Hierdoor weten veel mensen niet wat er nu precies gebeurd als je via een detacheringsbureau aan de slag gaat. Sommigen zien detacheren zelfs als iets negatiefs. Maar welke nadelen van detacheren zijn er? En zijn het eigenlijk wel nadelen? We halen graag 8 veelvoorkomende misverstanden uit de lucht!

Nadelen detacheren

Twijfel je om zelf als gedetacheerde aan de slag te gaan of om gedetacheerd personeel in dienst te nemen? We vertellen je graag over de 8 misverstanden rondom detacheren.

1. Het is hetzelfde als uitzenden

Een detacheringsbureau is niet hetzelfde als een recruitmentbureau. Het enige wat overeenkomt is dat zowel een detacheringsbureau als een recruitmentbureau opzoek gaat naar een passende baan voor jou. Waar een recruitmentbureau inzet op de korte termijn en je na een opdracht geen geld meer krijgt, heb je deze nadelen bij detacheren niet. Je krijgt namelijk bij een detacheringsbureau een contract.

Wij van Jackling engineering zijn een detacheringsbureau in de technische branche. Als je bij Jackling komt werken, kom je direct bij ons in dienst. Je werkt vervolgens bij diverse bedrijven zolang als die projecten duren. Dat kan voor een paar maanden zijn, maar ook langer dan een jaar. Als een project is afgelopen betalen we je door en zoeken we een nieuwe opdracht voor je. Het kan zelfs voorkomen dat je bij het bedrijf na het project vast in dienst wordt genomen.

2. Er is geen baanzekerheid

Geen baanzekerheid hebben is inderdaad een groot nadeel in het algemeen. Gelukkig heb je daar geen last van als je als gedetacheerde aan de slag gaat. Je bent namelijk bij ons in dienst, dus wij zoeken voor jou de perfecte baan. Over die baanzekerheid hoef je jezelf dus geen zorgen te maken!

3. Werken aan de andere kant van ’t land

Niemand heeft zin om uren onnodig in de auto te zitten. Zeker niet als het is om te werken aan de andere kant van het land. Als gedetacheerde laten wij jou echt niet vanuit Zuid-Limburg naar Groningen rijden.

De projecten en opdrachten vinden we in samenwerking met jou. Ben jij tevreden over de afstand die je hiervoor moet afleggen? Dan zijn wij ook tevreden. Je kunt bij diverse bedrijven zelfs een dag proefdraaien om te kijken of het je bevalt. Zo ga je altijd ergens met plezier aan de slag.

Daarnaast werken wij met kleine en grote bedrijven samen. Van deze bedrijven vind je vaak de vacatures (nog) niet online. Onze projectmanagers horen het als eerste als er meer personeel nodig is en kunnen je hier snel plaatsen.

4. Detacheerders zijn veel minder betrokken

Je wilt natuurlijk dat jouw personeel zo betrokken mogelijk is bij je organisatie. Ook detacheerders zijn betrokken bij het bedrijf waar ze via een project voor werken.

Betrek ze daarnaast ook voldoende bij je bedrijf, de borrels en de bedrijfsvoering. Betrokken zijn bij het bedrijf komt van twee kanten. We hebben ook vaak dat ons gedetacheerde personeel uiteindelijk bij het bedrijf vast in dienst gaat na afloop van een project, omdat het zo goed bevalt!

5. Je bouwt geen pensioen op

Geen pensioen opbouwen is zeker een nadeel als je ergens aan de slag gaat. Bij Jackling bouw je ook als gedetacheerde en dus als ‘extern personeel’ pensioen op. Je doet gewoon met ons mee. Jouw werkgeluk staat bij ons voorop en daar hoort ook zeker pensioenopbouw bij. Alleen zo kan je werken aan een zorgeloze en fijne toekomst.

6. Inwerken kost veel tijd

Linksom of rechtsom moet er altijd personeel ingewerkt worden. Als je kiest voor gedetacheerd personeel krijg je voornamelijk te maken met specialisten en mensen met (vele jaren) werkervaring. Je hoeft dit personeel dus niet in te werken van A tot Z. Het scheelt een hoop tijd en ze kunnen snel aan de slag!

Daarnaast doen wij als detacheringsbureau al het voorwerk voor je. Wij zoeken voor jou de perfecte match.

Nadelen detacheren? 8 veelvoorkomende misverstanden

7. Een nadeel van detacheren is het uurtarief

Natuurlijk lijkt het uurtarief van een gedetacheerde hoger dan van iemand vast in dienst. Maar bij het uurtarief van een vast personeelslid wordt nog niet altijd rekening gehouden met de volgende bijkomende posten:

  • Vakantiegeld
  • Werkgeverslasten (premie sectorfonds, zorgverzekeringswet, WAO/WIA, etc.)
  • Pensioen
  • Premies (wat voortkomt uit het CAO)
  • Aanvulling ziektewet
  • Scholing
  • Verzekeringen
  • Veiligheidsmateriaal
  • Certificeringen

Al deze kostenposten zijn bij het uurtarief van een gedetacheerde wel meegenomen. Daarnaast doet het detacheringsbureau het vooronderzoek voor je. Hier gaat ook een hoop tijd in zitten. Wat voor persoon past bij je bedrijf? Moet hij nog geschoold worden (door ons)? Het uurtarief van detacheren lijkt een nadeel, maar er zit veel meer achter.

8. Je verdient als gedetacheerde niet zo veel

Mensen denken dat je als gedetacheerde niet zo veel verdient als iemand vast in dienst. Dit “nadeel” is zeker niet waar. De arbeidsvoorwaarden voor gedetacheerd personeel is goed en soms krijg je zelfs meer betaald dan iemand vast in dienst. Dit kan wel zorgen voor scheve gezichten onder het vaste personeel.

Daarnaast krijg je bij diverse functies ook een leaseauto of werkbus, A-klasse gereedschap, een telefoon van de zaak en andere spullen. Benieuwd welke toffe vacatures we open hebben staan? Bekijk al onze vacatures hier.

Kom meer te weten over detacheren

Nog niet helemaal uitgelezen over detacheren? We hebben hier nog veel meer interessante blogs over geschreven!

Ga aan de slag in de techniek

Bekijk onze openstaande techniek vacatures of doe een open sollicitatie.